głośniki tył octavia I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • geronimo12
    Classic
    • 2013
    • 7

głośniki tył octavia I

Zamieszczone przez robertjaw
    Zamieszczone przez szkoda
    Zamieszczone przez robertjaw
    bezpiecznie dla mechaniki (wg doświadczenia tunera)
    jakaś gwarancja na to jest?
    Oczywiście, dożywotnia. :wink:
    aaa, czyli do końca życia silnika, prawidłowo

no i jak się jeździ, jak wrażenia :?:
  • mar596
    Ambiente
    • 2012
    • 100

głośniki tył octavia I

Witam, proszę o pomoc, naszła mnie chęć ulepszenia brzmienia w mojej skodzie mam fabryczne głośniki z przodu, i fajnie grają więc przód jest OK jednak ostatnio kiedy wracaliśmy z wizyty od kumpla siędząc z tyłu doszedłem do wniosku że troszkę tam cicho, wiem że w octavii combi były głośniki z tyłu, (nie chodzi mi o wycinanie otworów w półce) a że akurat tak się składa że zostały mi głośniki po starym samochodzie i akurat pasują w tamte miejsca to pomyślałem że trzeba je założyć tylko że mam nieoryginalne radio w autku na kturym pisze 4X45W i czy do podłączenia tamtych tylnych potrzeba wzmacniacz? Jaki? Czy jest to bardzo trudne?

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2009
      • 10918
      • Fiat

jaki wzmacniacz? nie ma sensu.
      w fabryczne miejsca wchodzą małe głośniki do I na tył, chyba mały owal. jakość będzie słaba, coś tam będzie słychać nic więcej.

Komentarz

• ROBAL_26
        RS
        • 2010
        • 2327
        • Octavia I combi (1U5)
        • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

zgadza się panowie bo jest to 4''x6'' brzmienie średnie jak na ten głośnik, chyba że dostaniesz dobrej renomowanej firmy jak LANZAR , JBL i inne ja miałem BLAUPUNKTA i nie spełniły moich oczekiwań - wymagań i po 2 tyg je zdemontowałem bo szkoda ich było , w ich miejsce poszły LANZAR (dla zrozumienia lubię czasami zrobić nie małą dyskotekę ) i w taki sposób praktycznie nowe głośniki leżą,trudno
        co do wzmacniacza to jak nie chcesz robić estrady to nie trzeba , spokojnie radyjko da radę .ok

pozdro
        Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

• sew1981
          RS
          S_OCP MemberModeratoRS
          • 2009
          • 10918
          • Fiat

ROBAL_26, ale basu i tak tam nie wyciągniesz w tych plastikowych seryjnych miejscach.
          Jak ktoś chce prawdziwy bas w OI to tylko dobry odseparowany zestaw na przód z wytłumieniem i dystansem z mdfu i ewentualnie dodatkowo sub do bagażnika. Wtedy to dopiero pięknie i czysto zagra.

Komentarz

• mar596
            Ambiente
            • 2012
            • 100

głośniki tył octavia I

Witam możeci mi wyjaśnić w jaki sposób są podpięte głośniki w moim aucie bo nie mogę tego zrozumieć, mam radio jak wcześniej pisałem 4X45W, więc z każdego głośnika idą po dwa kable jeden + a drugi - więc dlaczego ja mam tylko po jednym kablu z jednego głośnika skoro powinny być dwa Niżej fotki kostki iso z mojego auta. DODAM TYLKO ŻE TEN ZESTAW GŁOŚNIKÓW KTÓRY JEST TERAZ NA POKŁADZIE JEST MONTOWANY I ZAKUPIONY W ASO SKODY.
            Załączone pliki

Komentarz

• skalar
              Rider
              • 2010
              • 575

bo masz tylko wyjcie na przód wewnetrzne kable zewnętrzne na tył z kostki od auta (nie masz ich).czyli wychodzi że nie masz tylnych głośników.

Komentarz

• mar596
                Ambiente
                • 2012
                • 100

głośniki tył octavia I

Zgadza się tylnych głośników nie mam ale dlaczego przedni głośniki są podpięte tylko jednym kablem skoro od jednego głośnika powinny iść dwa jeden + a drugi -

[ Dodano: Sob 30 Cze, 12 14:55 ]
                Aha a z przodu są po dwa głośniki po jednej stronie w boczkach drzwi jeden taki mały na górze a drugi większy na dole

Komentarz

• skalar
                  Rider
                  • 2010
                  • 575

jak możez daj fotke z boku kostki.żeby kable było widać.

[ Dodano: Sob 30 Cze, 12 14:59 ]
                  Zamieszczone przez mar596
                  Zgadza się tylnych głośników nie mam ale dlaczego przedni głośniki są podpięte tylko jednym kablem skoro od jednego głośnika powinny iść dwa jeden + a drugi -

[ Dodano: Sob 30 Cze, 12 14:55 ]
                  Aha a z przodu są po dwa głośniki po jednej stronie w boczkach drzwi jeden taki mały na górze a drugi większy na dole
                  no własnie.

Komentarz

• mar596
                    Ambiente
                    • 2012
                    • 100

głośniki tył octavia I

Ok podpięte są tylko przednie głośnik, jak podpiąć tylne i jakie kupić bo te stare o których pisałem wcześniej się nie nadadzą. chodzi mi głównie żeby był fajny efekt w momencie kiedy w piosence są przejścia z prawej na lewą str. i z przody na tył i odwrotnie, bas nie musi być taki mocny ale było by dobrze żeby był chociaż na 7 w skali od 1 do 10. aha i jak podpiąć kable w tej kostce bo tam jest to zrobione na takich fajnych stykach, gdzie mozna takie dopaść?

Komentarz

• sew1981
                      RS
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2009
                      • 10918
                      • Fiat

"żeby był chociaż na 7 w skali od 1 do 10" nie wiem co to za skala, ale w jakiejkowiek skali bas w fabrycznych miejscach w OI na tyle będzie 0. :wink:
                      "w boczkach drzwi jeden taki mały na górze a drugi większy na dole" - mały to tweeter - wysokie tony, duży to woofer - tony średnie i niskie to leci na jednym kablu plus minus z radia, tylko jest rozdzielone filtrem (w dobrych zestawach) albo przy samym głośniku rezystorkiem (wersja tańsza, raczej taką masz)

Komentarz

• ROBAL_26
                        RS
                        • 2010
                        • 2327
                        • Octavia I combi (1U5)
                        • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

[ Dodano: Sob 30 Cze, 12 18:37 ]
                        Zamieszczone przez sew1981
                        ROBAL_26, ale basu i tak tam nie wyciągniesz w tych plastikowych seryjnych miejscach.
                        Jak ktoś chce prawdziwy bas w OI to tylko dobry odseparowany zestaw na przód z wytłumieniem i dystansem z mdfu i ewentualnie dodatkowo sub do bagażnika. Wtedy to dopiero pięknie i czysto zagra.
                        wszystko się zgadza sam mam tak u siebie zrobione dlatego pisze co zaobserwowałem, kolega mar596 zrobi jak uważa, do podłączenia będzie musiał użyć konektorów żeńskich do kostek iso , no i przewody ciągnąć od radia do tyłu i teraz pytanie czy będziesz chciał włożyć również tweetery w tylne drzwi przy klamce czy nie.ok
                        Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

Pracuję...